De ce bananele protejează împotriva bolilor de inimă

banane.jpg

Creșterea aportului de potasiu poate reduce riscul de boli de inimă, bătăi neregulate ale inimii și deces cu până la 24%, potrivit unui nou studiu.

Alimentele bogate în potasiu, cum ar fi legumele cu frunze verzi, bananele, somonul și broccoli, ajută organismul să elimine excesul de sodiu, despre care se știe că sporește riscul de boli cardiovasculare.

Cercetătorii au descoperit că nivelurile mai ridicate de potasiu din sânge au fost semnificativ legate de un risc redus de evenimente cardiace, spitalizări sau deces din orice cauză.

Profesorul Henning Bundgaard spune că dieta modernă, bogată în alimente procesate, a inversat raportul natural potasiu-sodiu, subliniind rolul vital al potasiului în funcția inimii.

Constatările, prezentate la Congresul Societății Europene de Cardiologie, sugerează că un aport alimentar mai mare de potasiu ar putea fi benefic pentru toată lumea, nu doar pentru cei cu afecțiuni cardiace preexistente, potrivit Jurnalul, care citează independent.co.uk

300x250
Articole similare

7 alimente de mic dejun care pot amplifica stresul

23 sep 2025
Mic dejunul: de ce este considerat cea mai importantă masă a zilei. Micul dejun este momentul în care corpul își întrerupe postul nocturn, iar creierul primește prima sursă de energie pentru...

Laptele vegetal schimbă regulile sănătății

19 aug 2025
Pentru că alegerile alimentare devin tot mai conștiente, iar sănătatea metabolică și cardiovasculară este în centrul preocupărilor moderne, laptele vegetal nu mai este doar o opțiune pentru...

Natura rodește vara superfructul stării de bine

25 aug 2025
Fructele și legumele conțin constituenți fitochimici importanți, despre care s-a demonstrat că au efecte benefice asupra sănătății umane. Invers privind lucrurile, consecințele lipsei de...