STUDIU. Ce se întâmplă dacă mănânci ghimbir în fiecare zi?

ghimbir.jpg

Ghimbirul este folosit din cele mai vechi timpuri și are mai multe beneficii, de la întărirea sistemului imunitar până la îmbunătățirea sănătății inimii. Studiile arată că este bine să mănânci ghimbir în fiecare zi, căci poate reduce inflamațiile și ajută la îmbunătățirea digestiei.

Ghimbirul este folosit în medicina tradițională de secole datorită proprietăților sale. Ajută la îmbunătățirea digestiei, la reducerea senzației de greață și este recomandat și pentru întărirea sistemului imunitar. Studiile au arătat că ghimbirul poate să calmeze migrenele și scade nivelul zahărului din sânge.

Ghimbirul ajută la îmbunătățirea digestiei. Compușii său stimulează producția de salivă, ajută la fluxul biliar și așa poate fi ameliorată senzația de greață. Luptă și împotriva balonării și este recomandat și în cazul femeilor însărcinate atunci când au grețuri dimineața, dar nu înainte de a consulta un specialist.

Cercetările au mai arătat că ghimbirul ajută la reducerea inflamațiilor și că ajută și la menținerea sănătății inimii. Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, așa că ajută la scăderea nivelului de colesterol și ajută la îmbunătățirea circulației.

Beneficii ale consumului de ghimbir

Se crede că ghimbirul ajută la scăderea în greutate, mai ales datorită proprietăților sale antiinflamatorii. În astfel de cazuri, este recomandat să fie consumat zilnic ceaiul de ghimbir. Ghimbirul este recomandat și pentru întărirea sistemului imunitar. Este bine să îl consumi și atunci când este vorba de prevenirea și vindecarea infecțiilor.

Este indicat să îl combini, în aceste situații, cu miere. Există cercetări care au arătat că ghimbirul ajută la prevenirea infecțiilor cu E.coli și Staphylococcus aureus.

Ghimbirul este recomandat și pentru menținerea sănătății creierului. Sunt studii care au demonstrat că poate lupta împotriva bolilor precum Alzheimer. Este bine să fie consumată rădăcina crudă sau extractul de ghimbir în astfel de cazuri.

Unul dintre beneficiile mai puțin cunoscute ale ghimbirului este cel legat de faptul că poate ajuta la menținerea aspectului tânăr al pielii și a părului. Ghimbirul mai ajută și la reducerea durerilor menstruale.

300x250
Articole similare

Renunțarea la micul dejun duce la îngrășare?

21 aug 2025
Pe măsură ce se apropie începutul toamnei, mulți oameni încearcă să scape de câteva kilograme acumulate în timpul verii. Între diete rapide, tendințe nutriționale și sfaturi transmise pe...

Laptele vegetal schimbă regulile sănătății

19 aug 2025
Pentru că alegerile alimentare devin tot mai conștiente, iar sănătatea metabolică și cardiovasculară este în centrul preocupărilor moderne, laptele vegetal nu mai este doar o opțiune pentru...

Atenție: iată limita reală de cafeină

29 aug 2025
Cafeina vinde – atât în supermarket, cât și în știri. Cel puțin o dată pe an apare o poveste șocantă despre un nou produs super-cafeinizat – fie o limonadă „turbo”, fie o băutură...

7 alimente de mic dejun care pot amplifica stresul

23 sep 2025
Mic dejunul: de ce este considerat cea mai importantă masă a zilei. Micul dejun este momentul în care corpul își întrerupe postul nocturn, iar creierul primește prima sursă de energie pentru...