De ce bananele protejează împotriva bolilor de inimă

banane.jpg

Creșterea aportului de potasiu poate reduce riscul de boli de inimă, bătăi neregulate ale inimii și deces cu până la 24%, potrivit unui nou studiu.

Alimentele bogate în potasiu, cum ar fi legumele cu frunze verzi, bananele, somonul și broccoli, ajută organismul să elimine excesul de sodiu, despre care se știe că sporește riscul de boli cardiovasculare.

Cercetătorii au descoperit că nivelurile mai ridicate de potasiu din sânge au fost semnificativ legate de un risc redus de evenimente cardiace, spitalizări sau deces din orice cauză.

Profesorul Henning Bundgaard spune că dieta modernă, bogată în alimente procesate, a inversat raportul natural potasiu-sodiu, subliniind rolul vital al potasiului în funcția inimii.

Constatările, prezentate la Congresul Societății Europene de Cardiologie, sugerează că un aport alimentar mai mare de potasiu ar putea fi benefic pentru toată lumea, nu doar pentru cei cu afecțiuni cardiace preexistente, potrivit Jurnalul, care citează independent.co.uk

300x250
Articole similare

Cel mai bun fruct pentru sănătatea intestinală

09 iul 2025
Majoritatea adulților nu consumă suficiente fibre, dar încorporarea alimentelor, cum ar fi zmeura, poate fi o soluție ușoară și delicioasă. Zmeura nu este doar plină de fibre, este și...

Mituri despre alimentație, spulberate în 2025

14 aug 2025
De multe ori, a naviga în apele nutriției poate părea similar cu a încerca să-ți găsești drumul printr-un labirint de mituri și concepții greșite. Miturile despre alimente sunt idei larg...