În cadrul cercetării, 77 de persoane cu vârste între 35 și 60 de ani, diagnosticate cu sindrom metabolic, o afecțiune asociată cu risc crescut de boli cardiovasculare și diabet de tip 2, au participat la un experiment clinic desfășurat pe o perioadă de 12 săptămâni.
Participanții au fost împărțiți în două grupuri: unii au consumat migdale ca gustare zilnică, în timp ce alții au mâncat biscuiți, ambele opțiuni având circa 320 de calorii.
Emily Ho, coautoare a studiului și director al Institutului Linus Pauling din cadrul Universității de Stat din Oregon, a explicat că la persoanele care au mâncat migdale s-au observat schimbări semnificative. Cercetătorii au remarcat beneficii la nivelul sistemului digestiv.
„Nivelul colesterolului LDL, cunoscut drept colesterol rău, a scăzut în cazul celor care au consumat migdale. Nu am observat aceleași beneficii în grupul de control care a consumat biscuiți ca gustare”, a explica Emily Ho.
Migdalele nu îngrașă
Un alt aspect pozitiv este că migdalele nu au dus la acumularea de kilograme în plus. Acestea reprezintă o sursă valoroasă de nutrienți: fibre, magneziu, vitamina E și polifenoli, cu efecte antioxidante și antiinflamatorii. Vitamina E este un element esențial pentru buna funcționare a sistemului nervos, muscular și a organelor interne.
„Gustările cu migdale nu au dus la creșterea în greutate, am văzut de fapt o scădere modestă a circumferinței taliei, și au îmbunătățit nivelul de vitamina E la oameni, un nutrient care este adesea insuficient în rândul populației”, a mai menționat Emily Ho.