Mâncatul devreme, un obicei bun pentru inimă

iStock-595140538.jpg

Oamenii de ştiinţă au descoperit că mâncatul devreme, atât dimineaţa, cât şi seara, este asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare.

Studiul, publicat în revista Nature Communications, a analizat datele a peste 103.000 de persoane din Franţa.

Cercetătorii au constatat că persoanele care mâncau micul dejun mai devreme, la ora 8:00, aveau un risc cu 6% mai mic de probleme cardiovasculare decât cele care mâncau la ora 9:00.

De asemenea, persoanele care luau cina mai devreme, la ora 20:00, aveau un risc cu 28% mai mic de accidente vasculare cerebrale decât cele care mâncau la ora 21:00, în special în cazul femeilor.

Cercetătorii cred că acest lucru se datorează faptului că mâncatul devreme ajută la reglarea ritmurilor circadiene, care sunt importante pentru sănătatea cardiovasculară.

Studiu nu este definitiv, dar este un indiciu că mâncatul devreme ar putea fi o modalitate de a reduce riscul de boli cardiovasculare.

300x250
Articole similare

Renunțarea la micul dejun duce la îngrășare?

21 aug 2025
Pe măsură ce se apropie începutul toamnei, mulți oameni încearcă să scape de câteva kilograme acumulate în timpul verii. Între diete rapide, tendințe nutriționale și sfaturi transmise pe...

Atenție: iată limita reală de cafeină

29 aug 2025
Cafeina vinde – atât în supermarket, cât și în știri. Cel puțin o dată pe an apare o poveste șocantă despre un nou produs super-cafeinizat – fie o limonadă „turbo”, fie o băutură...

Cel mai bun fruct pentru sănătatea intestinală

09 iul 2025
Majoritatea adulților nu consumă suficiente fibre, dar încorporarea alimentelor, cum ar fi zmeura, poate fi o soluție ușoară și delicioasă. Zmeura nu este doar plină de fibre, este și...